mek da ©™

Dear diary,

Salahuddin Bakery Jalan Dhoby, Johor Bahru.
Orang kata, nih kedai roti legend di JB.
Orang kata juga, nih kedai roti tertua di JB.
Orang juga kata, roti di sini sedap-sedap.



Apa yg uniknya, roti dibakar dengan menggunakan dapur arang ye? aroma tuh penting... very the klasik uollss!


Terletak di tengah-tengah bandaraya Johor Bahru, berhampiran dgn CS & UTC




Orang kata biskut suji di sini sedap... 


Malangnya semasa kak mek berkunjung ke sini, roti dah byk habis hehehe.. ye la dah nak kol 4 petang time tu... memei larrr... lain kali kena pegi pagi-pagi!


Pendek kata, roti di sini old styled... legend hokkeh.. tgk la packaging nya biasa2 je kan... tapi dari segi rasa memang A!


bila dah tak banyak pilihan, xtau nk beli ape daaa


last-last roti kaya ni jeeee... sedappp wey! sekali pandang nampak buruk hihi tapi aroma roti yg sedap tu membuatkan kopi susu panas menari keriangan hahahhaa.. ape aku ckp ni! dushhhhhh


biskut suji legend

Ok kat bawah ni gambar google yg tular. Mohon pinjam tepek kat sini ok!


Kalo time pegi byk pilihan cenggini konfem hakakkk rambang mata kakakaka


glupppp ... orang kata karipap dia sedappppp


woowwww.........


banyak pilihan roti.......


yang paling legend roti ni la.. roti buku old skool. kalo dtg sini harus tapau yg ni orang kata!

sedap dibuat roti bakar
sedap dicicah dengan kuah kari
sedap dimakan begitu saje........ eh

Roti dibakar dengan dapur arang tradisional...




rasa cam nk jilat skrin lakk hakhak!




Till we meet again ya!

Mekda.


Salahuddin Bakery 

Address26, Jalan Dhoby, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor
Hours
Open today · 9:30AM–5:30PM

Labels:
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...