mek da ©™


Dear diary, 28 April 2017.

Best friends dari Kelantan datang JB, katanya nak jalan-jalan cari makan hihi. Welcome to JB Dyra & Zura, akhirnya yang kita plan berbulan-bulan tercapai jua hikhik. Siap tubuhkan group wassap khas utk JJCM tu hahaha... apa2 je la. Kawan-kawan yang lain tak dapat join, so kita jjcm mana yang ada jek la ye... mek da tukang tunjuk tempat makan je.. korang nak merasa makanan johor kan? Silakan hikhik :P

Diorang tiba di JB kira-kira jam 6.00 pagi. Lps pick up kat Larkin Sentral pergi tapau breakfast. Masing-masing dah lemau sebab dah semalaman duk dalam perjalanan.. badan pun penatkan..so kite take away je lah hehe...


Mereka request nak breakfast LONTONG KERING. Jadi mek bawa mereka ke Medan Selera Sementara Kg Melayu, kat sini selalunya mek tapau lontong kering. Macam-macam lauk korang boleh pilih untuk lontong kering ni. Daging rendang semestinya... ada ayam sambal.. sotong sambal... korang suka ape? hehe.. 


Mek kalo makan lontong kering suka serunding lebih... kuah kacang nak manis-manis sikit.. tapi kali ni terlebih sambal pulak... pedas! Biasa la JDT.. nak yg pedas-pedas je huhu.



Dah tapau... hehe. Add on Karipap kentang keh keh :P




Lps breakfast bff rehat-rehat sebelum jjcm ke check point seterusnya hihihi.........


Dalam kol 2 lebih, mek bawa bff ke SELERA JOHOR, Plaza Larkin.
Kat sini diorang boleh pilih ape saja makanan johor yang nak di makan. Macam-macam hado...kehkeh :)

Antara menu yang kami oder aritu ialah Kacang Pool Haji, Mee Racun, Mee bandung, Pisang goreng Kicap JDT dan Ais Jelly.


Harus la wefie huhuhu



bff cakap mee racun tu sedap, emmm sib baik tak kena racun kan korang hahaha!!!


Kacang Pool Haji RM6/SET



Bergambar kenangan la konon kat Selera Johor, Plaza Larkin :)


Lepas makan-makan, check point seterusnya ialah BATERI. 


Kat sini juga adalah port makan. Macam-macam hadoo! Tapi kitorang jalan-jalan je.. perut masih kenyang. Tapi kecur pulak tengok orang  makan aiskrim tu kakakaka!!!


Dekat bateri ni sebenarnya banyak butik-butik pakaian dan tudung... kebetulan masa kami pergi tu ada sales jualan kasut bata. Bff syok memilih.. bape pasang korang rembat eh? kekeke.. mek just belikan kasut sukan untuk zara...haikal nak kasut sekolah tak de size pulak..biasa laa jualan penghabisan stok.. korang kena pandai pilih hehe.




Berlatar belakang Butik Ekin-Mawi


Kaki dah penat rehat dulu sambil-sambil berwefie kuikui




On the way balik kitorang singgah depan istana dekat crown, ape lagi posing-posing lah hihi




Tengok tu si zara, dapat kasut sukan pink terus pakai haha



lambang JDT



Malamnya rehat-rehat kat rumah je... mek masak sup tulang sambal kicap, hubby buatkan ikan bawal bakar sambal... 


Supper hubby bakar otak-otak kempas... beli 50 PCS kat kilang kempas... ngap ngap sambil tengok separuh akhir maharaja lawak mega... tak sabo nak tunggu final esok malam kahkah



Gitulah kisah jjcm day 1 kami... kite tunggu check point seterusnya besok ye hikhik... tata!

Till then......... mek da :)

Labels: , ,
0 Responses