mek da ©™
dear diary, DURIAN! eh musim durian ke skang nih ek?? kalo pegi psr borong berlambak jek durian. tak pun skang durian dh tak bermusim. ade jek setiap masa. alkesah nk bgtau dulu masa peknenkan haikal takut2 nak mkn durian tapi peknenkan yg no 2 nih main tibai jekkk... ade setengah org ckp xde bendanya mkn durian nih, ade setengah ckp x elok. haihhh mana satu betul nihhh.. kalo google lagi lar mcm2 pendapat. yg pastinya kali nih mkn jerrrr... layan tekak. xleh tahan wooo.. ala lgpun dh 8 bulan lebih kannn... kalo baru2 peknen tuh takottt jugak lar..org kata panas... ape yg panas? panas badan jek mek rasa. serius, masa peknenkan haikal punya lar skema langsung tak sentuh :)
yg penting DURIAN mmg sdp :)
Labels: 2 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, eh mkn pisang goreng pun masuk blog. huhu. bkn pe, kalo yg dok jb tu tahu lah kan. org ckp lar, pisang goreng mawar nih sedap. lain dr yg lain. mek yg dok jb dekat 6 thn nih pun br dpt rasa pisang goreng nih. tuh pun sbb member yg citer2. kalo tak.. tak tahu pun. biasa beli kt area kg melayu jek, tak pun taman suria or larkin. org ckp lah kan, pisang goreng nih lain dr yg lain. well, sdp... tapi xde la lain sgt dr yg lain. org kata lagi, kedai pisang goreng nih biasa dikunjungi oleh golongan artis, orang kenamaan dan para pemimpin. tempat nih pun pernah dipaparkan dlm paper utusan. selain pisang goreng, ade jugak kuih-muih dan nasi lemak utk dinikmati di sini. kalo tak beratur panjang tak sah! aha betul lar weh, masa mek pegi kena beratur la weh tp sib baik tak lama sbb mek beli RM5 jek. org sebelah kiri beli RM10. org sebelah kanan beli RM20. haahaa... byknya. so, mek yg oder RM5 nih dpt dulu. cukup lar tuh RM5. mkn 3 org. kalo nak beli sampai RM20 tuh mencekik namanya. bagi yg berkunjung ke jb sila lah merasai pisang goreng mawar nih. nak tahu kt mn? Galeri Mawar Jalan Sungai Chat Sri Gelam, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, cuti hari keputeraan aritu... xtau nak g mana.. pegi tempat yg selalu pegi, dangabay! haha. hilangkan kebosanan haikal di rumah, bawa dia main2 kat tmn permainan dangabay pastu tiba2 naik keretapi pusing2 dangabay.lawak2! dah bape tahun bertapa kat jb nih, nih la pertama kali naik keretapi budak2 nih. hahahah. saje layankan haikal. tiket naik murah jek, erkkk murah ker? RM4 sorang. budak umur bwh 2 tahun xyah bayar. round bape minit jek. xpe lar..lagi pun haikal mana penah naik keretapi yg betul2 tuh. lain lar mek nih haaa... haikal ckp 'mama nape keretapi nih kecik jek???' hmmmmmmm
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
26/11/2012- Ya Allah. Anugerahkan kepadaku kelangsungan hidup anakku, panjangkan usianya, sihatkan badannya, akhlaknya, agamanya, sejahterakan jiwa dan raganya, alirkan rezekinya melalui tanganku, anugerahkan kepadanya kecerdasan akal dan kebeningan hati.Bantulah aku, mendidiknya, berbuat baik kepadanya dari sisiMu. Jadikan anakku, mendekatiku, menyayangiku, mencintaiku. Jadikan anakku, orang yang baik dan takwa, yang punya pandangan dan pendengaran yang taat kepadaMu. Berikan semua itu dengan petunjuk dan rahmatMu, berikan kepada kami apa yang terbaik di dunia dan akhirat. Amin.. happy birthday adam haikal yg ke 4 tahun! lagi 4 minggu kuar la adik. Insya Allah....... :P Gambar mkn2 kat marry brown plaza angsana. so simple celebration hee..
Labels: , 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, murtabak kg melayu majidee at jb. sedap! saje nk promote padahal dh byk kali mkn. hee..
sekiranya ade berkunjung ke jb, cuba lah ekkkk :)
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, jumaat aritu lunch with bff kat SR. biasa lah hari jumaat adalah hari enjoy kitorang hik hik. lps mkn temankan member survey wallet kat roxy. buy 2 free 1. ahaks :) dengan perot memboyot gagah lagi nih nak window soping.
disebabkan perot dh kenyang dgn nasi goreng, so oder la spagetti jek. (sdp lagi buat sendiri haaaa lariiiii )
zoom wajib :P
mcm biasa iced lemon tea RM 5.80 kahkah!!!
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, sejak kandungan masuk 7 bulan aritu (skang dh 8 bulan lebih), mek sgt2 tak suka minum susu materna or susu minum masa peknen. geli tekak2 nih larrr... kesian baby kan mama dia buat perangai cenggini. uhuk2 :( masa peknenkan haikal dulu walau tak suka tahan sampai 9 bulan jugak. kali nih mmg tak leh, muak semacam jek. time haikal minum anmum, kali nih try minum dumil mama pastu tukar anmum balik sbb dumil kurang sdp sikit rasanya. huhu. then bila berat badan naik melampau, nurse tak bagi minum anmum. pastu tukar dumil balik sampai la kandungan 7 bulan. ape salah anmum ek? padahal time tak minum anmum pun berat mek naik terover jugak hihihi.
disebabkan tak suka minum susu meterna, maka low fat milk/fresh milk/full cream milk menjadi ganti. nurse ckp ok jek. so tak pe lah kan. mana tahu nati kurang khasiatnya. alhamdulillah, leh telan pastu berebut pulak ngan haikal. stok susu mek dicurinya.
tak suka brand lain, suka dutch lady jugak. marigold kena tutup hidung baru leh teguk. sorry marigold HL bukan nak boikot tau, sekadar pendapat hee :)
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, haihhh...begini lah gayanya kalo kemaruk bergambo. macam-macam mimik muka dibuatnya. kadang kelakar kadang geram pun ade hihihi anak bujangku ini suka hati kamu lah haikal....
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, jumaat aritu lunch kat pizza hut KSL city ngan bff. bkn pe nak citer, kalo mkn kat pizza nih mek xpernah nak kenyang kenape eksss.. tak kira mkn pe, pizza ke, spageti ke, lasagna ke ape2 lah! hehe. jwb jgn tak jwb. aritu oder nasi sbb tekak org peknen mmg nak slalu makan nasi. so, yg menjadi pilihan ialah Tempura Prawn Garlic Rice ngan iced lemon tea.
Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, semenjak 2 menjak nih mek tgk ramai yg update psl durian crepe nih kan. so disebabkan hal itulah air liur mek meleleh nak merasainya jugak. jakunnnnn... benda nih dh lama ke baru ekkss? huhu. so, try la oder 4 bijik ngan budak opis. 4 bijik RM10. eh rupa-rupanya sodap jugak lah iyerrr... rasa lemak lemak berkrim gitu. ok lah. nak kata sdp sgt sampai pengsan tuh idok lah. erkkk.. kira not bad dan SEDAP. hikhik. 2 bijik utk mek, 2 bijik lagi utk incik somi. tetiba rasa x cukup lak 2 bijik. huhu. sib baik haikal ckp " mama, x sdp lah! " kalo tak, tak cukup oder 4 bijik jek heeeee... ala sekadar nak merasa ... ish haikal nih kata x sdp??? potong selera lah... sdp lahhhh haikal :)
zoom sikit... yummy!
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, ekceli dh lama buat overall scan utk kandungan nih. skang dh masuk 33 weeks. Insya Allah 7 minggu lagi kuar lah anak kedua!! masa buat overall scan tuh, kandungan br mencecah 7 bulan. alhamdulillah semuanya sihat dan normal. kepala dh kt bwh, air ketuban normal, placenta normal cuma yg menjadi persoalan girl or boy? hehe. x kisah la kan girl or boy. janji semuanya sihat, cukup sifat dan normal. kalo ikutkan ramalan doktor rosli from poliklinik biosucinas, mek bakal menimang baby girl! sbbnya x nampak bird dan flat aje. xtau la takut terselindung dan bersembunyi. perasaan dh happy sgt la nih... harap2 la betul kata doktor rosli. tapi kalo ditakdirkan kuar baby boy nak buat camne..terimalah seadanya hehe. yg bestnya, barang2 baby majoriti beli yg kaler pink nih weh. dh excited sgt katakan. kalo boleh semua nak yg baru padahal haikal punya still ok lagi kecuali baju2 dh lusuh. emm.. mana yg boleh recycle so guna lah lagi. jimattt! tapi masa shopping baju baby aritu mek rasa lagi byk dari 1st shopping masa nk dpt anak pertama dulu. mak aiii... sabor ajek lah. sampaikan baldi pun kaler pink kikikiki :) gambo scan kat atas tuh x clear sgt sbb amik by henpon cap ayam :P scan 2D and 3D tapi print 2D.
Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, hmm haikal haikal... selain daripada main games, hobi dia skang ialah suka amik gambo muka sendiri pastu buat mimik2 muka yg kurang sopan hikhik. suko bebenorrrr.. ish ish layankan aje lerrr anak bujang sorang nih :))
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, yummy!! red velvet cupcakes with cheese cream. alang2 member opis dok promote amik la 3 ketul buat rasa2. hehe. lagi 3 ketul tuh kawan punya. satu RM3. sebelum nih penah rasa red velvet krim biasa punya. tak sdp sgt. tapi bila dengar cheese cream cepat aje mengoder hikhik. jemput makan :)
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, jumaat lepas mek dan bff lunch kat restoran indonesia zona ayam penyet bersebelahan plaza pelangi. kedai nih dah lama wujud tapi br tahu setelah member yg rekemenkan huhu. ayamnya garing, rasanya ok la. not bad! harga satu set RM8 + nes ice RM2. jadi total lunch aritu RM10 ehek2. :)
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, aritu ngidam pulak nk mkn kek lapis, tut2 incik suami oder ngan member dia kek lapis asam, sedap ... kali nih oder lagi kek lapis buah, rasa yg nih ok ok biasa jek tapi kek lapis asam aritu sdp sgt hehe .. xde gambo pulak kek lapis asam aritu, lupa nak snap :P
hiris comel2 supaya senang masuk mulut
RM25 sebiji :P
Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, siakap stim limau ... hasil air tangan incik suami. simple jek, alhamdulillah kenyang...hehe
presentation campak2 jek...
hasil tangkapan kat tesco haha :P
Labels: 0 comments |
Reactions: