mek da ©™
Dear diary, mee celup golok kok lanas... tempat mkn yg sedang viral di sosial media sekarang. Di mana kalau bukan di bumi kelantanku.. hehe syurga makanan yeah. Kebetulan balik kampung pada raya haji yang lalu... boleh lah singgah di kedai ni. Huuu... memang ramai giler pengunjung! Tak menang tangan tokey kedai hihi. Kitorang cool je menunggu giliran oder.. haa sape suh datang kan.. kuatkan mental ye kakaka....! Sib baik aritu pegi dengan siblings.. tak bawak anak-anak. Huh kejam punya ibu hehe.. spent time with siblings.. katanya :) 

Ape yang best kat sini ek? Special.... air teh tarik madu beng hijau! Kalo belum cuba meh datang sini try test kikiki.. tak cukup minum kat situ, mek tapau lagi. Ahhh.. memang craving jap. Mee celup dia... mmg kuah meletop, cukup rasa. Harga berdasarkan lauk yang dipilih. Cuba la! 

Bagi uolss yang teringin nak berkunjung ke sini... meh sini mek bagitau lokasinya. Selepas traffic light KFC kok lanas/kolej komuniti/kemubu, u -turn di traffic light petronas, selepas balai polis kok lanas, yeee... di situlah kedai mee celup golok kok lanas terletak. Tepi jalan je... tak susah nak cari. Huhu

"HANYA DI KELATE"

Labels: , 2 comments |
mek da ©™
Dear diary, weekend xde kemana-mana.. yok kite jjcm kat Bateri. Asalnya tempat ni kilang bateri EVEREADY, tapi sekarang wuhuuu! tengoklah sendiri, dah jadi tempat happening. Kikiki... nak jugak mek berposing-posing kat sini. Anak2 la yg jd mangsa sebagai model upahan. Hahaha.. kejam! Byk kedai jualan dan kafe2 menarik di sini. Shopaholic should come here.. butik naelofar pun ade! But.. tempat ni belum 100% siap sepenuhnya namun ok je utk jln2 cari makan di hujung minggu. Untuk yang plan nk ke sini, meh sini mek tepek address ye. BATERI No.83, Jalan Tampoi, 81200 Johor Bahru. Operation hours daily 12pm - 12am. So enjoy!!!
Labels: , 1 comments |
mek da ©™

Dear diary... untuk hilangkan boring di hari minggu yok kite main bubble kat taman merdeka. Hehe.. penuh padang dok main benda nih. Fun! Leh sewa mengikut size.. size s rm3, size m rm4, size L rm5 dan yg paling besar rm8 kalo xsilap. Utk refill soap rm2.jommm layan.... budak2 ni suka je hikhik

Labels: , 0 comments |
mek da ©™

Dear diary..bkn buat dessert ape pun... puding trifle je pom kikiki. Hobi utk hilang stress. Aiskrim homemade tu encik suami yg rajin bikin. Masa bln puasa aritu.. ade dpt tempahan dari member utk jual kat bazaar. Walau untung xbyk tp happy.. hehe.. masa nak raya ade jgk member tempah.. haha.. aku punya puding ni takde la cantik sgt kan.....  poyo jek heee. Zara dan haikal suka mkn... jd kena la rajinkan diri buat dessert2 nihh.. opss.. gambar2 ni byk print screen dari my ig.. maklum kat camera henpon dh xde...kakaka..

Labels: 1 comments |
mek da ©™

Dear diary.. kebetulan sahabat lama a.k.a bff zaman sekolah ade urusan di jb (Utm skudai) ...so ape lagi ajak jumpa and makan2 lar... hehe.. memula tu kitorang plan nak makan nasi arab.. mmg xde rezeki.. dua2 kedai nasi arab berdekatan tutup. Disebabkan my friend lom penah cuba pekena abc paling power di johor bahru ni.. maka dgn sepakatnya kami ke medan selera azmi wawa yang sekarang ni telah berpindah kat depan masjid kg melayu majidee. Kalo dahulu gerai ni terletak berhadapan klinik kesihatan kg melayu. Kat sini macam2 boleh makan.. murtabak kg melayu, soto, bakso, rojak, mee bandung, mee rebus tulang , nasi ayam, nasi briani haihhhh mcm2 lah hehe. Murtabak cheese pum hadoo.. yg  penting Abc power tu jgn lupa oder ekkk.. hee... terbaek!! Tip top yummeh coklat meleleh :)

Labels: , 0 comments |