mek da ©™

Dear diary, 30 April 2017 ♥♥

Hari ketiga bawa bff jjcm jb. Sebelum tu breakfast Nasi Lemak mek dulu kat umah kihkihkh. Hari ni dah tak banyak jalan sebab malamnya bff dah nak bertolak balik kelantan. Kami ke Plaza Angsana untuk mencari buah tangan. Plan nk kirim kurma kat mak di kampung. By the way hari ni birthday belated salah seorang bff, Zura. Happy birthday BFF! Kesian... birthday girl demam. Plan nak celebrate kat Angsana tak menjadi. Uhuk uhuk :P


Cewah... mok ra drive in JB uhuhuhu


Plaza Angsana, jalan-jalan cuci mata



Cari kasut untuk haikal


Kuar berempat dengan kiddos



Peace yawww


Penat jalan lepak McD 


happy meal time... tak sudah-sudah dengan mainan tu haihhh


ok dah ada stok kakaka...



Balik dari Angsana singgah Giant Southern City jap... sambung cari kasut haikal, kat Angsana tak de size hmmm...




Check point seterusnya, ABC KG MELAYU


bff teringin nak merasa ABC Kg Melayu dengan bakso... ramai sangat orang kat sini.. panas aihhh... budak-budak pun dah meragam.. pening mak! kehkeh


Abc Kg Melayu ni korang wajib try kalo datang JB. #MUSTTRY



 

Ais jagung pun sedap...harga berpatutan masing-masing RM3 je :)



Hamboiii tgk tu BFF makan sampai tak pandang kiri kanan.. sedap ke?


Kih kih kih....... Abc Kg Melayu DONE 


Ais Jagung


Dah sejukkan tekak dalam cuaca yang panas.. moh ler kite pulang. Dalam kol 4 gitu..mak aiii hujan lebat bangettt... sambung tdo jap zzz...





Petangnya kami buat surprise secara kecil-kecilan pada Bff Zura... beli satu slice kek secret recipe & frame yang cute tu kat Romantika. 


Happy Birthday Yunk



Semoga panjang umur, murah rezeki


May Allah bless u


... and success in whatever you do :)


Petangnya jugak masing-masing dah bersiap-siap nak balik Kelantan... sunyi sudah, tak de geng borak kehkeh 


Sedikit buah tangan untuk BFF, wafer nabati yang sedap made in INDON



sorry la mek tak de kasi hadiah ape pun, cuma goodies bag ni aje ehekkkk


comel tak paper bag ni hahahaha!!!


Jeng jeng jeng......... pandai korang buat surprise ye... bangun pagi dapat bunga coklat ni. Thank you bff Dyra & Zura kasi bouquet coklat ni.. mek suka! Sempena bufday ke 35 gitu.. terharu mak! Tak sangka kihkih


Tart nenas yang sedap ni pulak Dyra yang kasi.. thank dear sedap.. macam tau-tau aje mek mengidam tart nenas


Abaikan muka mek yang ntah ape-ape matanya tu hahaha...


Mata merah kakaka



candid by haikal.. nak jugak tepek kat sini sebagai kenangan 


Love this picture



Like this ♛♛♥♥





Maka tamat sudah episod jjcm jb my bff.. sempat la korang merasa beberapa jenis makanan johor ye.. kalo yang tak sempat tu forward ke lain kali la ye hikhik.. tak cukup masa kakaka!

Di kesempatan ni (cewah ada ucapan la pulak hahaha), mek mohon maaf..maklum la sebagai tuan rumah...if korang tak selesa ape-ape mintak ampun la ye... jangan serik untuk datang lagi ke pondok mek ni hihihi...

Insya Allah ade rezeki boleh kite holiday sama-sama kat check point seterusnya.. mungkin bukan sekarang tapi akan datang.. Aamin :)

Semoga berjumpa lagi tata...



Credit to DYRA untuk gambar-gambar collage ni 


Till then, mekda............♥♥ ♥♥ ♥♥

Labels: , ,
0 Responses