mek da ©™

Dear diary, pengalaman baru tahun ni.. sambut birthday masa PKP. Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas oleh NYA. 




Thanks family yg sentiasa support... TQ sisturrr banje kek. 



Muahhhh



TQ tok ma banje kek marble sedap, kawan-kawan banje kek.. lappp u




Makan-makan satay je. Stay at home :P


Tq bff surprise i dengan kek ni



Alhamdulillah

Till then,
@mek_cda

Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™



Dear diary,

Alhamdulillah, berkesempatan menyambut hari kelahiran ma abah yang ke 61 di kampung aritu. Sambut birthday semasa PKP.. riuh dengan anak cucu. Celebrate sekali birthday adik ipar (Pok Su).


Kek by Hudaz Dessert. Kek sedap berbaloi dengan harga. Cantik, sedap dan murah!!!


Ya Allah, kau panjangkan lah umur ibu dan bapaku. Aamin!




Anak fruit




Tumpang posing hahahaha






Lagi kek untuk birthday abah, kek pisang moist by Nori Ismail. Sedap namateeee!



Selit sekali kek birthday untuk mok su :P


Sweet momen.........

Till then,
@mek_cda


Labels: , , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Semasa PKP, Kak Mek juga kemaruk memesan makanan melalui runner. Senang citer menu COD lah. Hihihi.. senang keje. Tunggu makanan sampai je. Just stay at home :P


Antara menu yang pernah dipesan melalui COD


Aneka jenis kek termasuk kuih-muih dan kuih frozen


Nasi- nasi seperti nasi kukus, nasi berlauk, nasi kerabu





Roti tempayan, murtabak





Kuih-muih






Satay








........... dan inilah rupanya kalo ko gigih beratur kat kedai makan untuk membeli makanan. Berjam-jam Q HAKHAK!

Ok bersambung...........................

Till then,
@mek_cda


Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary,

Oii banyaknya lagi gambo belum update. Tak larat mak nak pikir ayat hahaha. Bercinta nak kuarkan entri ecececehhhhh.... Nih kak mek punya kajian sendiri suka suki menu yang fofular masa cuti PKP. Menu yang kami masak-masak, makan ramai-ramai... syiokkkkk! Alhamdulillah untuk rezeki ini Ya Allah..... hikmah PKP.



Taraaaa... dalgona coffee ni. Popular bukan? hahaha. Rakyat Malaysia duk menggila buat ni.. kak mek pun tak nak ketinggalan kahkahkah.


Tepung! Pantang nampak tepung dan ibu roti pasti ada je idea nak masak.


Kahkahkah... korang jangan ketawakan cakoi kak mek ni. Macam makhluk asing hahahhahaahhaa


Roti! Agak femes sentiasa dicari sampai gardenia abis stok. hoho


Lempeng oh lempeng... laku keras


Cicah pula dengan kari ayam... tambah lagi dengan pisang rebus perghhhhh


Buah tembikai!! Memang laku keras sebab masa tu musim panas. Kalo dah ramai-ramai dalam satu rumah, purata sebiji sehari wajib ada dalam hidangan hahahahhah



Karipap tak ketinggalan.. antara resepi yang dicuba. Ye lah, kak mek kan first time buat karipap... kalo tak kerana Pkp ni tak buat kot karipap ni...
haha :P


Nasi goreng antara yg selalu dimasak sbb mudah dan cepat


Memandangkan ramai 'rakyat' dalam rumah, menu-menu mcm ni agak laku. Nasi Ayam, mudah disediakan.............. kesukaan ramai. wah kemain tagline hahahhahhaha


Nasi Beriani pun sama, kerap jugak masak sampai dah naik muak.


Nasi Lemak!!! ini agak femes jugak okeh. 



Nasi Ayam lagi..............


Aiskrim Malaysia


Ubi rebus... yumyum.. kembali ke zaman jepun


Menu goreng-goreng xyah citer, memang kerap la buat sarapan.

Haa, dah lah, Setakat ni dulu. kikikiki........... Ok bersambung...............

Till then,
@mek_cda



Labels: , 0 comments |
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...