Dear diary, Tiramisu Kastard. Simple tapi sedap. Senang je nak buat ni. Jom cuba:-
Bahan-bahan:
- Biskut Marie Perisa Kopi/coklat/original ( Mek guna perisa kopi)
- 1 tin Susu Cair
- 1/2 tin Susu Pekat
- 1 Cawan air
- 4 sudu Tepung Kastard
- 1 penutup kecil Esen Vanilla (tak letak pun tak pe)
- Serbuk milo/nescafe
Cara-cara:
- Campurkan semua bahan kecuali biskut & serbuk milo. Gaul di atas api yang kecil sehingga pekat. Biarkan sejuk seketika.
- Susun biskut marie dalam dulang.
- Tuangkan adunan kastard yang dimasak tadi ke atas biskut marie yang disusun sehingga menutupi.
- Taburkan serbuk milo/nescafe
- Ulang step 2,3,4 sehingga habis adunan kastard tadi.
- Simpan dalam peti sejuk 2-3 jam.
Dah siap... !! Hikhik. Senang kan.