mek da ©™
Selamat Hari Guru kepada semua guru di Malaysia termasuk cikgu2 kesayanganku. Sebelum tuh, aku nk bgtau kt korang...jgn la gelak lebey2 sampai terguling-guling pabila melihat gambar2 poyoku semasa menjadi murid dulu hehehe..aku tak kira, nak letak jgk gambar2 zmn lapuk nih.Bila tiba jek hari guru, pasti aku teringat kembali pada zmn persekolahan dulu. Inilah kenangan yang tak dapat aku lupakan sampai bila2.


Eeee..ni gambar aku masa mula2 mengenali alam persekolahan kat Tabika Perpaduan. Aku start g tadika nih pada umur 4 tahun.Cikgu aku pada masa nih ialah Puan Mayzam Binti Musa iaitu mak aku sendiri. Mak aku kan bekas cikgu tadika. Masa nih aku amat besar kepala sbb mak aku ader kt sekolah.Perasan tak gambar aku masa tadika tuh..aku conteng sikit kat rambut tuh...kasi bergaya cikit..kunun2 masa tuh nk meniru gaya rambut model Vidal Sasson (betul tak eja nih?)ee


Okey yg nih plak gambar aku masa darjah 6 kat Sek Keb Pasir Pekan. Masa nih aku teruja sgt bermain muzik.Tuh gambar masa aku mewakili sekolah menyertai pertandingan Genderang. Kalo xsilap aku cikgu muzik masa tuh ialah Tan Yee Lin dan Alahyarham Tengku Seri Bani.


Poyo tak gambar nih? Masa nih aku di tingkatan 1. Amat gila kepada kumpulan KRU. Masa tuh kan lagu KRU best gila babas. Kalo xsilap album AWAS! Huhu..sonoknya. Bapak aku marah gile sbb aku suka tampal poster KRU dalam bilik. Kalo tampal nota blaja xper gak..eee...dalam kelas suka sgt menyanyi lagu KRU sampai cikgu berasap dan berapi.Sowy yer cikgu........


Nih plak masa FORM 2.Time nih aku amat gedik gile. Masa nih lah jgk aku start bercintan. Gatalnya aku time nih.Nak buat cam ner...dh org minat kat kita kan. Ekekekkek..perasan tol..tapi aku belajar ok..bukan main2 ok! cikgu dengarkanlah!


Windu kt korang. Masa nih nak PMR.Form 3 ler..nampak baik dan insaf tak masa nih. Ye la nk exam kan...kena skema sikit..kena selalu g library baca buku..kuang..kuang..xleh main2..cikgu marah woooooo...masa nih cikgu kelas aku ialah Ustazah Rahimah. Aku selalu tumpang kete dia balik umah. Selalu gak ikut dia g wat direct selling. Aku nih mcm PA dia la kunun2 time tuh. Dia pun pernah buat party direct selling kt umah aku.

Form 4. Leh bulan madu tak masa tingkatan 4 nih? Org kata la...eee..ekceli mn ader..mentang2 lps PMR...huhu..time nih aku suka bersukan. Olahraga beb. 4 X 100 agi..pecut tuh..eeehh..poyo..tp xpernahnya nk jadi juara!


Aku sungguh sopan di tingkatan lima.Lihat la gambar aku bersama best frenku itu.Hehehehe...masa nih nk SPM. Amat berdebar jantungku. SPM menentukan masa dpnku.

Okay muka cikgu Helmi pun ader kt situ tau. Yang lain2 tuh Bahar, Mat Dam dan Miji. Budin lak tgh amik gambo saper ntah.Cikgu Helmi cikgu fizik aku. Sorry to say..aku paling x suka FIZIK. Mengantuk ajer kt dalam makmal.Busannnnnnnnn...sorry cikgu.


Slps jek keputusan SPM kuar..aku apply matrikulasi dan politeknik. Mungkin sbb aku nih xpandai sgt..(ye la dlm makmal selalu tdo kan)...aku berjaya ditawarkan ke politeknik sahaja.Nih la gambar aku semasa di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah Kuantan dulu. Aku amik Diploma Sains Kesetiausahaan. Tp kejap jek sbb tetiba aku gatal nk masuk form 6.Ye la masa tuh aku teringin nk masuk U cam org lain. Marah tol mak aku masa nih. Elok2 jek blaja kt Poli, gatal nk blah. Ader betulnya jgk aper yg mak aku ckp..may be kalo aku teruskan grad kt poli dulu...skang aku dh keje Gomen. Ramai kwn2 aku dh masuk gomen. Huhu....Lecturer aku pd masa nih kalo xsilap Encik Rahim. Yang nih jek aku ingat..heheheheh..Ops....gambar tuh diambil bkn pd hari konvo tau..sajer lecturer suh pakai utk berposing..padahal time tuh br Sem 1.Huh..aku nyesal sgt tinggalkan DSK dulu...aku nyesallllllllll..Sengal!


Erm..bila dh balik sekolah semula..sekali lg aku berdepan ngan cikgu-cikgi. Xper lah janji aku berusaha sampai berjaya masuk U. So aku kena duduki STPM. Masa nih aku study betui2 sbb takut mak aku marah gila2..heheh..dia ckp kalo nk blaja buat cara nk blaja OK. Aperpun aku blaja OK. Bukan main2 OK.Hihi..nih gambar Persatuan Bahasa Inggeris yg aku sertai dulu masa form 6. Masa tuh akulah presidennya..huhu..poyo agi.


Harapan ma ingin tgk aku masuk U kini tercapai bila aku diterima masuk ke UUM sintok. Masa nih aku amik Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan Majoring Banking.
Selamat Hari guru jgk kepada semua lecturer di UUM.Tanpa kalian..saper la aku nih.Ntah grad ntah idak..hehehheheheh...ops mintak jauh..eee


Okaylah..aku dh penat manaip nih.Hehehe..sempena hari guru tahun nih..aku memilih gambar ini sebagai kenang-kenangan.Nih foto aku bersama salah seorang cikgu kesayanganku iaitu cikgu Sarwani. Guru kelas aku masa form 6 dulu. Cikgu nih amat sporting habis. cayalah..huhu..

Lastly, selamat hari guru jg kepada kwn2 ku yg bergelar cikgu-cikgi.Tak ingat nk sebut semua...especially to Linda, Che Nor, Izah, Ernida, Mek Ja, Jum, Mimi, Laily, Atie, Ajis, Meyi, Lela,Zura dan so on..ramai sgt lah. Aku jek yg tak de rezeki lg kot....aperpun selamat berjuang ok. Bukan senang nk jd cikgu kan...perlukan pengorbanan. Sanggupkah aku berkorban? Heheheh...
Labels:
Reactions: 
0 Responses