mek da ©™


Kampung & Aidiladha

Dear diary, Alhamdulillah tahun ni sekali lagi dapat mengerjakan ibadah korban. Amik satu bahagian je... setakat ni baru 3 bahagian dapat buat korban... Insya Allah ada rezeki dapat cukupkan 7 bahagian jika mampu :)

Terima kasih buat encik suami sebab dia yang sponser kak mek buat korban. Semoga bertambah-tambah rezeki awak ye....

Harap-harap tahun depan panjang umur boleh join buat korban lagi.



Selesai solat raya terus bersiap-siap ke tempat penyembelihan lembu. Ala dekat ngan umah, jalan kaki je heeee...





Raya haji kali ni tak cukup korum, bergambo dengan ma dan anak-anak je.


Time ni adik ada yang beraya kat rumah mertua, ada yang pagi-pagi dah cabut sebab rushing nak ke tempat korban jugak.... korban kat tempat lain. Suami pulak dah tukar uniform raya, siap-siap nak melapah daging lembu.... kesudahannya bergambar kenangan dengan ma je hikhikkk...


 
buh la jugak gambo ni walau muka tak siap!




tuh diaa lembu yang kak mek book.. si hitam haha



semoga korban kali ni diterima oleh NYA



Layankan bebudak ni





mmg gitu buat muka haihhh


mek zara baru balik dari haji. EH



Jom balik nanti kan nak kena bagi2 daging korban & masak sekali


tepek lg sekeping haksss


Alhamdulillah........... dpt la bagi-bagi daging korban ni


selebihnya kita masak-masak panggil sedara mara & kawan makan-makan



menu wajib.......... daging goreng


dan............. sup tulang


malam tu pulak tolong2 umah cousin sambil membawang sebab esoknya dia nak buat kenduri korban sekor lembu.........


Alhamdulillah, syukur. Cerita makan-makan bersambung........................

Till then,
@mek_cda


Labels: ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...