mek da ©™
uiks. ade yg dah balik kampung ker nih??? wah bestnya, suasana raya makin terasa ek. xsabar nak balik kampung. tapi sebelum tuh, mek da nak share serba sedikit persiapan raya mek da yang ala kadar okih. hmm, dengan sepakatnya kami memilih warna pepel sebagai tema raya tahun ini. emm... ini adalah warna pilihan encik suamiku. mek da menurut sajo le tahun neh. ekekekekekek!



baju melayu encik suami, kaler pepel. beli ready made.


baju kurung pahang mek da. ready made. beli kat bazar aidilfitri pandan. may be raya pertama mek da pakai baju nih. sgt simple. but i like coraknya. pepel!

mula2 tuh nak pakai baju nih utk raya pertama... tp memandangkan baju ni ade manik sikit2, jd elok la bw berjalan ke rumah sedara mara kot.. huhu. ready made gak. beli kat butik peace collection, tesco plentong. yg nih baju kurung moden. tunjuk corak kain jek la ek, nati basi. ekekekek!

kasut raya mek, simple. tapi mmg mek suka jenis mcm ni. murah jek ni.. hehe. smlm pegi round jusco cari kasut xde yg berkenan.. last2 nih jek pilihan mek sbb dari aritu lg dh bajet mmg nak kasut mcm ni utk raya. simple. kalo dokong haikal pun Insya Allah xkan patah tumit dia tuh sbb thn lps punya heel dh bengkok gara2 dokong haikal pakai heel. sgt rimas. haha.

tudung raya, pepel pink pepel pink. hehe. ade satu lg lupa nk snap. hukhuk.

baju melayu haikal. pepel sama ngan encik suami. kain sanpim pakai thn lps punya. ahaksss.

baju-baju utk si haikal. huhu.


suar baru 2 jek. smlm ke jusco cari belt kaler merah tuh. pastu beli satu suar yg kaler cream tuh from winnie the pooh.


songkok si haikal. songkok thn lps dah xpadan. kepala semakin besar. hakhak.


duit raya dah tukar. hmm, dlm gambar tuh termasuk duit raya yg org kirim suh tukar. mek tukar RMxxxxxxxx JEK. shttttt..xbyk. hehe.

baju nih mek nak kasi abah. pepel muda warnanya.

tudung utk ma. byk lak manik2 dan batu batanya. ma suka ke tak xtau la..huhu

shawl nih utk adik pompuan mek. disebabkan baju raya dia kaler kelabu taik anjing..ha amik ko mek beli yg kelabu itam2. huhu.

brooch nih utk mak mentua dan kak ipar. tahun nih beli ni jek utk dorang. xde bajet. ekekkekeek.

biskut raya beli 7 bekas. biskut nih akan diagih-agihkan kpd umah my family dan umah mentua. pastu tinggal sikit kat jb. antara jenis biskut, makmur pandan, chocolate cup, chocolate swiss, blueberry cheese tart, mexico cheese dan tiada dalam gambar, lagi 2 balang tart nenas, tempah ngan cousin kat klate. hmm..

kerepek2, utk di bawa pulang.

air-air. mcm la kb xde jual air. hakhak.

buah tangan utk familiy dh siap packing.

kerepek2 dan kuih raya nih cousin kirim suh buat blk klate sbb tahun nih dia beraya kat jb.

hmmm..ibu pengasuh haikal mek xkasi ape2, sbb aritu baru jek kasi kain pasang kat dia. agaknya dia dah jahit utk buat pakai raya nati. mek cuma stand by kerepek jek utk dia.

sejak ade blog nih sgt tak privacy sbb dah tayang baju raya. basi dah la ek. hehe. xpe la. just to share. ok le, thats all persiapan ala kadar dari mek. huhu.

Labels:
8 Responses
  1. mamalieyna Says:

    waaah mcm2 ada tuu..muat ke nk masuk kete semua tu..?..hehe..akak dok kumpul2 semua brg nk bwk balik kg, mcm bayk jer..kalau muat kete pun, sure sendat! ^_^

    cantik warna pepel..kak eina tak prnh ada baju kaler pepel la, next2 year lah..hehe..

    ala kak einanye corak baju lg la old fesyen..sbb beli kain awal2 dulu..kalau tak mnjht, sure dh beli yg ready made, lawa2 lah, harga pun berpatutan je..

    tak basi pun, lg pun nk pakai kt kg, org kg takde blog!hehe..

    pnjg lak membebel kt sini..hehe..
    selamat menyambut hari raya mekda sefamily! maaf zahir dn batin!


  2. wah! banyak gambo ko tepek mekda, suka aku tgk, weh aku tahun ni meah mak ngah, miahahahah!!! last year kami dah purple, mekda, kalu lalu besut singgah le umah mak mentua aku, heheheh! :)


  3. Azfa Says:

    amboi mek...ni kata ala kadar.. byk betul!! tp baju raya pepel tu mmg cantik la..suka kaler pepel mcm tu..selamat sampai kb!!!


  4. Fieza79 Says:

    waaa...byk nya brg depa...ni mmg raya sakan ni mek da...meriah je tgk suma complete dari ujung rambut smpai ujung kaki...

    k.fieza pon dh siap packing baju..padahal dkt je pon..haha excited punya psl...


  5. **sHiKinn** Says:

    wah nmpaknya ramai purple eh thn ni..bagus2..eh mek dok mana doh?asenya dekat jer umah mek ngn umah sy..sy duk tendong..manala tahu kot2 terjumpa mek time beraya nanti..ehee.


  6. norihan Says:

    Cantiknya baju purple ye...ingat tahun depanla nak pilih tema purple..ni mesti nak raya sakan ye mek da..cuti pun ambil panjang..k selamat hari raya semoga selamat sampai ke kampung..


  7. wah, purple... kami hijau...
    at first ingat nak purple juga.
    but hubby malas nak beli baju melayu.
    dia nak pakai baju melayu nikah nyer 7 tahun lepas!!!!!!!! tension!!!!


  8. ladyBEErd Says:

    Wahhhhhh....mcDa, mu blk kg ngan lori kerr...byk t0l brg nk angkut...muehehehehehehe...