mek da ©™

Dear diary, inilah kunjungan kali pertama ke Aeon Mall Kota Bharu yang baru dibuka dan mendapat sambutan hangat daripada warga kelantan. Caisss!! kemain skema dan tawaduk nya ayat hahahahaaaaaa...

Alang-alang balik kampung jap aritu boleh lah berdating ngan bff 4 eva. Mok Ra! Thank you sudi luang masa jumpa mek walaupun tgh bekerja time tu hikhik.

Maka nya, kite ke Boat Noodle la hari tu. Nasib baik tak full house. Ade jugak meja O  dan tak payah tunggu lama. Oder jap je makanan terus sampai. Sambil-sambil tunggu makanan tu haruslah bersnap bagai dulu. Dah tau kan........ gile bergambo kahkah.


Korang nak oder ape leh tulis kat sini. Of course la oder noodle bermangkuk-mangkuk kan! My first try sebenarnya. Kat JB ade boat noodle tapi tak pernah sampai kikiki......


So hari tu kite decide order 2 jenis noodle. Kite amik Pathumthani chicken thai rice noodle dengan Pathumthani beef thai rice noodle. Kenapa kite pilih kuah pathumthani? sbb staf kat situ ckp yg tu lagi femes dan hot dari kuah ayu**** ( dah tak reti eja hahahhahaa)


Kite jugak order chicken wings & grill beef meat ball. Chicken wing dia mek suka tapi noodle dia biasa2 je. opsss.. #jangankecamsaya. 


Sekadar review. he he he :P


untuk dessert, kite try Ka num tuay. rasanya mcm ape ek mok ra? kikiki.... korang cuba bayangkan mcm makan kuih tepung pelita ataupun tepung boko. kahkah.... ore klate mesti tahu kuih2 nih


mek bagi pujian utk thai iced tea.... kowww gituew. 


jeng jeng jeng........ sebenarnya kami bukan berdua. ade bodyguard si kecik kat sebelah tuuu.. mek zara


feeling2 kenyang kihkih. tak tinggi lagi tuh susun mangkuk.




hamboii mok ra........kenyang tak tu??


bodyguard menyelit celah ketiak kahkahkah


adik mek pun join jugak sebenarnya






Boat noodle - istilah untuk mee jalanan / makanan jalanan yang agak popular di lorong-lorong sekitar bangkok 


dan juga terkenal di Thailand dengan cara jualan di atas bot.



auwww..lets!




untuk yang ingin berkunjung ke restoran boat noodle kota bharu, meh sinih mek tepek alamatnya!



BOAT NOODLE
Lot S42, Second Floor, AEON MALL Kota Bharu,
Kampung Sireh, Jalan Jambatan Sultan Yahya Petra,
15050 Kota Bharu, Kelantan.




Labels: ,
Reactions: 
0 Responses