mek da ©™

Dear diary, Hasil Dari Kebun Kami. 

Cewahhhh... kemain lagi bunyinya tu.. kami.. yg sebenornyaa encik husband je yang gigih menanam. Si mek tukang snap je hahaha.. kira ok la tu kan, at least ada orang apdet perkembangan sayur ni kakakaka!!!

Dalam bulan mac baru ni lah encik husband menunjukkan kegigihan menanam. Duk angkut pasu kat Eco... beli baja macam beli beras hahaha... kiri kanan bawa balik bekas untuk menanam. Bersungguh benor time tu. kuikuikui. Malam-malam tilik hasil tanaman dulu sebelum tido.. bangun pagi siram dulu sebelum g keje.. gini rupanya bila dah minat ye?


Sawi jepun


Tengok tu, siap bertukang buat bangku tempat letak pasu.. nampak tak gigih di situ? :P


Time ni pokok kecik lagi.. ada sawi jepun, terung, cili dan tomato. Yang peliknya, cili ni tak jadi jadi hehe... susah jgk rupanya ek nak tanam cili


Semakin berkembang nampaknya...


Hijau..........


Dah hampir boleh petik ni kuikui


Tang ni yg best, bila hasil tanaman dah menjadi..


Taraaaaaaa... dah besar dan dah boleh petik yahooo..eh si mek pulak yang excited


Sawi pun dah boleh petik.. tak yah tunggu besar sgt.. macam ni pun dah ok..cuci2 dah boleh masak terus. Alhamdulillah, inilah hasil dari kebun kami!


Till then, mekda.

Labels:
0 Responses