mek da ©™
semalam ajak cousin makan-makan kat umah. cousin encik suami dari kelantan. al maklum coti sekolah, dia pon coti dari mengajar. ape lagi berjalan la. sdpnya cikgi2 nih ye. huhu. ari ni ke KL lak.

so smlm bangun pagi-pagi tuhh...sidai kain sbb malamnya dah membasuh siap-siap. pastu sapu umah sikit2. then mula bekerja keras di dapur. kuarkan bahan basah dari peti ais. ari ni plan nak masak nasi tomato lagi. tuh yg xde gambar sbb dalam blog nih dah byk kali mek siarkan edisi nasi tomato mek. hakhak.

lauk yg menjadi pilihan kali nih, tak lain dan tak bukan kalo buat nasi tomato xsah kalo xde lauk nih. ayam masak merah bertomato lebih...kehkehkeh. pastu satu lagi lauk ialah daging masak kurma. untuk lengkap kan lagi set nasi tomato ni, acar timun haruslah ade. wajib tuhhh...pastu buah tembikai...konon2 cam kenduri kawin la. hehe. air yg menjadi pilihan untuk dihidangkan kepada kaum kerabat semalam ialah air jagung. huhu.

ops lupa lak pada sambal nenasku. sambal nih harus lah ade. suka sambal belacan letak buah tomato dan nenas byk2. perah asam limau...huh..sdp. nak sedap lagi, letak belacan dan bawang merah yang dibakar. mabelos.
Labels:
5 Responses
  1. huhu..tak pernah masak nasi tomato..senang ke mc da? ajor ler kat sini..heheh


  2. Siti Says:

    waaaa...sungguh la sedap nasi tomato...

    teringin gak nak jadi cikgu...huhu


  3. mamalieyna Says:

    sedap tu nasik tomato..ala tempek bnyk2 kali takpe..cam kak eina la, asek2 tempek pic laksa..haha..

    p/s hehe..suka eh tukar2template..sama cam kak eina..ada ja nak tukar! hehe...


  4. meleleh air liurku baca n3 ini..:P


  5. ladyBEErd Says:

    bile la nk dpt rase ns t0mat0 mu....teringin gaks