mek da ©™

Dear diary,
Kejadian raya ke 4 aritu. Wedding cousin yang berlangsung di Kerian Valley Resort, Kubang Kerian Kota Bharu Kelantan.


Kami ke sini pagi-pagi lagi. Sepatutnya masa akad nikah jam 8-9 pagi lagi kami patut berkumpul namun disebabkan hal yang tak dapat dielakkan, jam 10 pagi baru kami gerak ke Kerian Valley Resort ni. Hikhik.


Sebelum ramai tetamu tiba, kite posing dulu. Kahkah


Photobooth yang cun


Bersama my cousin, izzati  & pasangannya hisyam
moga kekal ke jannah dear!


lagi satu photobooth yg awesome


auuuuwww


pejam mata pulak si abang ni


pengantin lelaki tiba jam 2 petang


family adik mek


photobooth bertemakan hari raya, bersesuaian dengan tema perkahwinan dalam taman & hari raya (garden wedding)


tak lama lagi turn cik mek nih pulak, my bakal adik ipar :P


selfie dengan pengantin hehehe


ehemmmm... pahceroh posing


anak bapak


gemukknya mek ni kan haha


get ready dlm bilik persalinan pengantin


my mum...nampak muda tak hakhakhak..........opsssssss..anakknya makin gemuk


ye, kami pengantin lama


acara paling havoc, bergambar ramai-ramai bersama pengantin


kami team pink arini. huhuhu.....love uolss
#teampink #teamrayakelantan #mekdaraya2016


Kerian Valley Resort
Lot 1265, Taman Sri Aman Jalan Sunni, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Labels: , , 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary. Yayy! Bffs berhari raya.
Sempat la jumpa sekejap walaupun dalam keadaan sesak nafas hahaha! Geng markonah nih kalo tak jumpa tak sah. Plan berjela-jela. Konon nak buat video ucapan raya, semua kelaut sebab masing-masing busy di raya pertama. Kahkahkah. Nak makan pun tak sempat... ade kang yang tercekik..uii parah parah. Sorry uolss.. yang paling tak sempat tu mek lah! kihkih.. banyak sangat agenda di raya pertama. Kite plan lain kali lah yerrr...


Walau dalam keadaan kalut ribut, kami sempat berBOOMERANG gitu. Video tak dapat nak upload kat sini hikhikhik. 


Tak cukup korum.. uhuk uhuk



Mok ra kemain bergaya dengan bokitta nya itu. Berabaya lagi haahahaa... kerlasss ko jah





Terima kasih tuan rumah, bff zura. Walaupun mek tak sempat merasa mee kari tu.. tapi mek dah bayangkan yang mee kari tu sedap haha. Sempat rasa rendang GST uya yang meletop itu.... resepi please hahaha... kite kite je tahu nama resepi nih okeh kahkahkah.

Jumpa lagi. xoxo, mek

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, raya ketiga bertemakan songket sarawak la pulak kihkih. Kain pasang yang dah simpan setahun raya kali ni baru terkedek-kedek nak jahit. Wahlawei.....


Ok raya ketiga agenda kite ke open house cousin la pulak. Pagi tu tak de kemana-mana cuma kuar ke pasaraya untuk mencari hadiah kahwin sepupu. Ehek......


Lepas je time solat Jumaat kitorang baru gerak ke rumah cousin di Pasir Hor. 


Tuan tanah menggedik kihkih


inikah gaya budak-budak zaman sekarang beraya? heee


paling happy sebab banyak kutip angpau...wacaaa


Pada malamnya kite berBBQ lagi. Ini giliran family Pasir Mas.


Mak mertua goreng bihun


Akak ipar goreng udang celop tepung


Tugas mek just buat puding koktail je hehehe. Second round masak koktail :P



Anak buah paling nakal.... KL mari haha





Alhamdulillah, dapat makan ramai-ramai. En suami sponser!!! TQ dear




0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, ok kite stop jap citer pasal raya ye. Sambung balik kemeriahan ramadan tahun ni haha. Al kisah tahun ni dpt balik berpuasa awal & banyak hari sikit kat kampung. So, sangat best sebab banyak tempat leh pegi sebelum menyambut syawal. Salah satu nya Kedai Colek Pohon Kekuk di Kota Bharu. Wow... emm tapi rasanya dulu penah pegi kedai ni... makan nasi dagang di siang hari. Betul-betul meriah kedai ni tak kira siang malam. Bulan puasa lagilah!!!


Rezeki kami masa pegi tu terus ada tempat duduk. Ramai jugak yang menunggu turn sebab full house.Masa nak order memang panjang la Q tapi still under controll hehe. Cuma air je yang lambat sampai time tu.... hinggakan dah abis makan baru la dapat air yang kitorang order. Sib baik tak tercekik sebab dia ada sediakan air masak so bila-bila masa boleh amik. Hahaha.... sedap pulok air batu kosong tuhhhh...sejuk molek kahkah!


Puas hati sebab banyak pilihan colek. Tradisi makan colek ni agak famous di Kelantan lagi-lagi pada bulan puasa. 


Antara pilihan colek ialah Colek campur, colek ayam, colek ketam, colek perut, colek kerang, colek buah, colek pelempong, colek sotong dan pelbagai lagi aneka colek yang sedia dinikmati. 


Ada orang cakap harga yang dikenakan kat sini agak mahal. Pada mek agak berpatutan dan tak de la mahal sangat. See, kerang sekilo kat pasar pun dah berapa sekarang nih kan?!! Hehe..... 



Rojak mee. Memang sedap.



Abaikan wajah yang tak berapa nak cun sebab syok sgt nikmati colek hahaaaaa..poyo je kan.

Kedai Colek Pohon Kekuk
Jalan Yaakobiah, Kota Bharu

Labels: , , , 0 comments |
Reactions: