mek da ©™

Dear diary,

Sarapan kat ceruk dapur rumah pun boleh feeling2 makan roti titab kat kopitiam ok. Benda boleh berangan, buat apa nak malu hahahahaha!!!


Ok hari ni nak share resepi Roti Titab Homemade versi kak mek. Ikut anak tekak kak mek ok :p


Bahan-bahan:-

Roti gardenia lapiskan 2 supaya tebal ahaksss (cara kak mek)
Kalo ada roti bata lagi bagus 

1 biji telur separuh masak

Mentega

Kaya

Serbuk blackpepper/lada putih


Cara-cara:-

Rebus telur separuh masak.

Sapu dengan rata mentega pada roti. 

Bakar roti. Tahap kegaringan ikut korang suka macam mana.

Tepekkan kaya di setiap penjuru roti.

Pecahkan telur separuh masak tadi di atas roti.

Biarkan meleleh.

Siap!

Sedia dimakan bersama kopi O wuu nikmatnyaaa hehe.


Roti titab ni agak terkenal juga di negeri kelahiran kak mek. Kalo rasa nak makan tu... boleh try buat ye. 

Till then, @mek_cda




Labels: ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...