mek da ©™
ptg smlm blk je dari keje, hatiku sgt terharu dan terkesima jap sbbnya umah aku sgt lah kemas dan bersih klean and klear. kahkah. smlm kan encik suami mc. demam katanya. disebabkan sehari suntuk dia kat umah, tut2 dia berjaya membersihkan umahku yg dh mcm kapal pecah. eii..nmpak sgt bini dia pemalas ye! ops jgn salah sangka tau...aku kemas2 jgk tau. si haikal lagi lah. tiap hari mengemas. baru kelmarin dulu aku cuci jambam sampai berpeluh2. kehkeh. cuci jambam pun pun nk citer kat blog ke???? may be encik suami sgt terharu bila tgk aku cuci jambam, sbb tu la dia amik mc,dlm hati plan nk cuci umah. haha.

kulihat dapur gas begitu bersinar-sinar kebersihan sunlight, cermin tingkap leh wat skodeng muka, peti ais berkelip-kelip, mesin basuh dah tak berhabuk, lantai umah harum mempesona umpama lemon baru luruh dari pokok. adehhh..ayat ape nih. tv plak berkilat-kilat sampai juling mataku. kain baju yg berbukit-bukit tuh dilipat dan disusun rapi sekali. kain yg belum dijemur olehku sudahpun kering kontang diampaian. uhh..syahdunya. gile.

tetiba bau sgt wangi di sudut dapur. arggh..rupa-rupanya...dia dh siap masak. wah bagus encik suami smlm ya. kalo hari-hari mcm ni kan bagus bang. kehkeh. bkn selalu nk puji encik suami nih. sorry ye pembaca, terpuji laki sendiri lak. haha.

org lelaki kalo xg kje bkn leh dok diam, kalo aku MC sakit mmg tdo memanjang. jgn harap nk masak, beli aje. ops jahatnya aku tlggg!!!
Labels:
12 Responses
  1. wah2!!! giler best~ nak laki ai mc cam tu jugak!!! hahahhahaha

    bila lah laki ai nak masak sedap2 jugak nih..yang dia tau masak adalah.. telur dadar n megi saja.. huhuhuhu...

    tapi megi dia sedap!!! hahahahaha


  2. iedaLUVsham Says:

    beshhhnyerrr!! untung nyer shida! :)


  3. mamamiera Says:

    rajinnye cik abg..
    utg dpt abg bleh wat koje n masak..
    sameler ngan s0mi akk kalo cenggitu..
    adakah adik badik somi kamu lelaki kesemuanye..? kal0 iye mmg pasai tu lah rajin.. cam s0mi akk gak, 6 org lelaki kesmuanye..


  4. bintangku Says:

    wah... btl2 mr mama nieh. org slalu mc, rehat jer tapi dia rajin lak erk. soh ler dia mc sebolan... :P


  5. nafira: tu la psl..kalo msk megi konpom kow2 punyer..org laki teror msk megi ni...eee


  6. ieda: kahkah....time dia rajin la tuu...


  7. mamamiera:abg 2 beradik je. dia bongsu. ade kakak sorang. hehe


  8. bintangku: kalo dia mc sebulan konpom dia cat umah hahaha...


  9. mamalieyna Says:

    hehe...suami mithali la..baguih sungguh noh..leh la jd contoh kt encik2 suami yg lain nih! :)


  10. ladyBEErd Says:

    walaweyyy...bgsnye encik suami...
    bertuah badan puan pinky...ekekekekeke


  11. kak ina: hehe..ye ke???? ahaha..


  12. wani: dia mmg..ko tau2 le..eee