mek da ©™


Dear diary, 

Ok stop jap citer pasal raya. Nih kak mek nak review sikit bufet ramadan baru ni. Nak citer masa bulan puasa aritu idok sempat la pulak kehkehkeh. 

Alkisah opis tempat kak mek keje ada buat majlis berbuka puasa untuk staff dan customer. Bos kak mek memilih Hotel Jen, Puteri Harbour sebagai tempat berbuka puasa. Inilah kunjungan kali pertama kak mek ke hotel ni. Kalo korang nak berbuka di sini tempatnya ialah di Cafe Bakar-bakar with Jen by the harbour.

Ini kak mek paparkan harga bufet masa tulah...

EARLY-BIRD PRICE (Before 20 May 2017)   
MYR 116 net (adult) 
MYR 58 net (child)   

NORMAL PRICE (After 20 May 2017)  
MYR 146 net (adult) 
MYR 73 net (child) 



Menu Highlight: 

  •  Live Grill Stations featuring Meat and Seafood   
  •  Heritage Malay Cuisine Stations featuring Briyani Gam  
  •  Carving Station featuring Kambing Golek and Kambing Kuzi Johor  
  •  Lok Lok Live Station  
  •  All-You-Can-Eat Durian  ( Ade gerai durian... you all boleh makan seberapa banyak durian yang you all nak makan kehkehkeh)
  • Dessert sedap, kak mek dan teringat-teringat kat kek durian cheese tuuuu..sedap sangatttt..ahhh hehe
  • Puding roti pun mabelosss



Kak  mek duk baham kek je banyak.. hahaaa 


kuih-muih tradisional tak sentuh pun.. cehhh berlagakkkk


kari ketam ke ape..tak amik ketam pun.. susah nk makan kahkah


nasi ayam pun adoo


briani kambing... kak mek makan nasi putih je huhuhu


ada banyak jenis nasi


abc.. cendol


asam.... pelbagai jeruk


pelbagai jenis air 


pelbagai jenis menu goreng-goreng... zara macam biasa la suka kuehteow grg



ada tauhu bakar dan pelbagai jenis rojak


pelbagai jenis sambal & kerabu....budu2 pun hadooo kekekeke

 pelbagai jenis buah potong


rojak station


aiskrim pun hadooo



western portion


alhamdulillah...........


kami datang berempat




officemate




posing itu wajib....








untuk yg nak menginap di hotel ni... ni antara contoh bilik ... cute sangat kan?


tema hello kitty ........... walaweiiiiiiiiiiiii


Keseluruhannya............. semua sedap....... kenyang kak mek, alhamdulillah tq pd yang belanja... makan free mmg sedap hahahaha!!!!!

Till then, mekda.

Labels: , ,
1 Response
  1. - dieyana - Says:

    lagi-lagi dugaan..hihihi...

    sedak2 belako mek