mek da ©™

Dear diary,

Kalo ikut list jjcm, lps naik river cruise nak g mkn kat Muara Sg Duyung or Ikan Bakar Parameswara. Ahhhhhhhh terpaksa kuburkan hasrat itu, muka masing-masing dah penat dan kelaparan, jadi kite makan kat area River Cruise ni jekkk uhuk uhukkk bertabah la kak mek! sob sob 



Ma, abah, encik suami & haikal makan nasi. Kak mek sorang bedal char koay teow. Dah nama pegi kedai Char Koay Teow, harus la oder koay teow kan kahkahkah...

Ya Ampun!! sedap rupanya wehhhh!!! ingat biasa-biasa je sbb mcm tak fofular jek kikiki.. ape nya tak popular.. ade je org share kat fb dpt beribu K like giturrr cewahhh hahhahahah nak jugakkk! 

Kak mek oder char koay teow biasa saje..ade udang & kerang... sedap! kena dgn tekak. Gambar kat atas tu ha ⇭

Kalo gambar bawah ni ⇓ char koay teow special udang galah uolss.. tak tau bpe rege... ni gambo yg viral hehe... kredit to IG: @shajar27


kuah dia sedap, mmg terasa!

haha yg ni add on. kedai sebelah nama cekodoq... tetiba kak mek g masuk kedai sebelah minta hantarkan cekodok ke meja kami hihi.. panas2 sdp makan... tp pencicah/sambal dia tu tak kena dgn tekak kak mek hehe


Dear Muara Sg Duyung & Ikan Bakar Parameswara, moga ada jodoh kite nanti di lain kali kuikui................. kempunan kak mek. tak kan nak waze lagi... dah lewat daa nak mencari huhu!
Balik hotel jek terus pikir nk tido.... jonker walk ke ape walk ke dah ke laut china selatan hoho... kat bawah hotel ade uptown, tak larat daaa nk jalan wehhhh...zzzzzzz!

Char Koay Teow Sungai Melaka
River Cruise,
Taman Rempah
Melaka.


Till then,
Mekda
Don't mess with Melaka


Labels: , , ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...