mek da ©™






Dear diary,

Hye holaa :P Food review timeeeeeee! First nak citer, J Born Cafe & Bistro ni ada dua tempat. Satu di Kempas dan satu lagi di Kg Melayu. Kiranya di Kg Melayu tu adalah cawangan. Dekat je ngan rumah kak mek hihihihi..........

Kesahnya malam minggu lepas macam biasa la cari tempat makan. Dah pusing2 bandar dengan jemnyaa last2 balik mkn kat kg melayu jek heheh :P 
Selalunya port makan kami mlm2 kalo tak kat majidee, kat pandan atau kat kangkar haa.. tu semua kawasan ramai org kelantan..... kedai thai.... maklum la tekak thai eeee


Akhirnya kami memilih J Born Cafe & Bistro, meja No.5

Pikir2 nak oder ape....encik suami dengan haikal konfem nak makan nasi. Kat sini signature dish dia bertemakan western..... thai food pun ada tp tak banyak pilihan lauk la kalo nak makan nasi.. ok la sbb nih bukan kedai tomyam kan hihi




akhirnya kak mek memilih homemade cheezy meatball ni...... harga if tak silap RM 8.90


kak mek oder hot kopi susu wokkeh....... tapi sedut jugak coke float haikal tu kikiki


papa dengan haikal makan nasi........ thai tomyam seafood ni RM 9.90........ warna agak pucat kan?
 Add on telur dadar jekkk


rasa .... boleh lahhh so so gitu kikiki maafkan kak mek... tapi sedap la jugak lain dari yg lain gitueww


mek zara order milo tabur...encik suami teh ice thai


suka buat muka kannnnnnnnn



silap order untuk zara...... zara nak nasi goreng ayam kunyit tapi yg dtg nasi ayam goreng kunyit... so nasi putih la kan? dh tanya waitress.. dia kata nasi goreng.. kak mek agak konpius tu tanya masa tgk buku menu tu hehe..tak pe la no hal!


Nasi Ayam goreng kunyit RM 5.90 kalo tak silap


.......... dah tibai meatball tetiba perut kak mek memanggil2 chicken chop pulakk..kikiki


so hujung2 tambah order grilled chicken chop


rege nya RM 14.90


haaa..perut bodo ni baru kenyang lps makan ciken coppp turr... jamah sikit2 nasi zara.. tak abis pun si dedek tu makan hikhik


2 beradik pegi bergambar kat wall


nih jek gambar paling cantik hahaha



nak jugakkkk dagu katak ni muhahaha

ok kat bawah ni semua gambar google & gambar dari FB & IG J Born Cafe & Bistro


Saje nk suh korang jilat skrin bila tengok menu2 yg lain..

TQ pd tuan punya gambar yokk












sedapkan??? ape lagi jommmmmmm 

address
NO 150 JALAN TEBRAU, KG. MELAYU MAJIDEE
hours
Open Now
Mon: 16:00 - 23:30
Tue-Thu: 17:00 - 00:15
Fri-Sun: 17:00 - 01:30
specialties
Dinner, Drinks, Coffee
services
 Takes Reservations
 Take Out
 Waiter Service
 Walk-Ins Welcome



Till then,
Mek da


Labels:
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...