mek da ©™



Dear diary,

Sebelum ni kak mek penah up gambo dapur kak mek yang bertemakan pinky2.. alah, deko bajet ciput jek... janji kak mek bahagia hahaha! Deko Dapur Pink Mek Da

Bila dapur gas dah spray pink, kak mek bz menambah deco supaya nampak lebih sweet gitu kikiki.... susun sana, susun sini... alih-alih gini jugak dapur rumah sewa kak mek ni... bersesuaian la dengan bajet ciput. 

Kebanyakan brg2 pinky ni kak mek dapatkan di kedai favourite kak mek iaitu ECO! ............... MR DIY, Kedai serbaneka, Kaison.... romantika ......... ikea next time kena terjah hehe




Kak mek benonya pening nak serapkan tema ape kat dapur kak mek ni...sama ada hello kitty, cupcake, vintage.. polka dot... last2 pinky campur2 hahahhahaha... lantak di situ janji pink.




Masih banyak kekurangan sama ada dari segi susun atur dan kelengkapan dapur. Dalam kepala ni rak ijauuu tu nak tukar kepada rak hylis ikea.. cewahhhh...wait ye :P


Susun atur tempat letak bawang..... rak ni beli kat eco


wall decor from mr diy..
wallpaper pinky sweet2 kalis air ni pun kak mek beli kat mr diy


barang2 plastik banyak beli kat kedai serbaneka & eco.. kat giant & tesco pun ader...



Al maklum xde kabinet, jadi kena pandai2 susun atur almari/kabinet diy.. tepek2 sikit dgn wallpaper kasi sweet sikit hakhak


Sebelah kiri dapur memasak menunjukkan  susun atur ruang rak rempah/bawang. 
Sebelah kanan pula rung tempat letak garam/gula. Paling hujung tempat bancuh air gitu. Ini namanya deko bajet, semua dekat-dekat haha.


frame/wall decor cup cake tu diy je... white board murah tepek wallpaper cup cake.. boleh letak fridge magnet/magnet


Apron pinky tu beli kat kedai pakaian zip e


Saji kelambu dijamin selamat dari nyamuk dan lalat ni kak mek beli di giant.. HEHE!!
Frame from kaison ke romantika... lupa lak... macam romantika jeee

Tirai tu from kaison.


Ruang sinki, wallpaper batu bata beli dari kedai serbaneka. Rak putih tu ade jual kat Daiso. Berangan nak jahit langsir tema cup cake tapi tak sempat2 lagi nak cari kain. Bila pikir balik macam nak letak tirai buluh je.. acah2 retro gitu kahkahkah...

Bajet terpulang kpd uolss, macam kak mek, beli sikit-sikit. Bila kuar jalan, nampak  pink je terus grab.. itu jika berkenan la & rasa perlu. 

Lain lahh kali citer lagi... boii

Till then,
mekda.
Labels: , ,
Reactions: 
2 Responses
  1. aryan azra Says:

    comellah pink saya pun suka


  2. mun Says:

    wowww cantik.......saya pun peminat hello kitty tapi tak pernah lagi terpikir nak buat tema nie hahahaha..papepun cantik ..rasa sayang nak guna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...