mek da ©™


Dear diary,

Dah penat berjalan masa untuk check in. Time ni dah dekat kol 2 petang. Ok la kan balik rehat kejap & lunch... petang nanti kite kuar balik.

Eh ko lupa kak mek.. ko belum booking... tak boleh terus cek in hokkeh kikiki :)
Dengan bantuan encik 'waze', jumpa jugak kami dengan hotel ni, Hotel Euro Rich. Kami hampir-hampir nak ke hotel lain! Sib baik la ade bilik, cuak jugak sbb kami hanya 'walk in'. 

Hotel Euro rich, bukanlah hotel yang gah bab hotel lima bintang. Hotel ni hanya bertaraf hotel bajet 3 bintang. Ok la kan, tujuan kak mek ke Melaka ni just untuk jalan-jalan dan makan-makan. So, tiada agenda mandi pool or waterpark hokkeh! Lain kali kalo pegi Melaka nak main waterpark boleh la cek in kat hotel yang ber'pool bagai tu.. kesian budak-budak.. dah lama tak main air hehe.

Kak mek memilih hotel ni pun sbb kak mek tgk review yang bagus kat google dari orang ramai. Bukan main terjah je ok! Lokasi hotel ni adalah di Bandar Hilir Melaka. Boleh jalan kaki je ke Menara Taming sari... yang tu tak pegi tu hahahhahah...




Kaunter................ rate hotel ni mampu milik. If kak mek book online lagi murah kot dari harga yg kak mek dapat bila 'walk in' kat kaunter. 



Dah settle dapat bilik, jangan lupa parking kete! sib baik kak mek tanya... kalo tak kena saman dgn Majlis Bandaraya Melaka kahkahkah... kena letak kupon... pihak hotel akan kasi kupon untuk sehari dengan bayaran harga RM5

Duk bayangkan hari sabtu pihak MBMB tak beroperasi di hari sabtu, rupanya ada!

Jangan risau, tempat parking Insya ALLAH selamat.... parking di depan hotel saje.. kawasan bersih berhadapan dengan cafe mawaddah & kedai dobi.






Lobi hotel, nampak mewah kan? Kami disambut oleh pak cik merah ni eheee...



Cantik set sofa purple ni...


Kak mek amik 2 bilik, satu bilik untuk maa & abah dan satu lagi utk kami berempat. Bilik ma abah katil king..lengkap dengan TV.. ok la kan



Portion Tv.........



Ini pula bilik kami... ade 2 katil.. 1 katil king dan 1 katil single. Katil ni berhadapan antara satu sama lain. Tengah2 ade portion TV.

Rate bilik yg kak mek duduk ni regenya RM120/per night. Sebenarnya lupa, 120 or 130 kekekkekke.. Ok la kan? Kalo book online, blh dapat murah lagi tau.. may be RM 90 kihkih... tanpa breakfast ok.. tak pe la, kami nk breakfast kat luar biarpun kol 10 lebih br dpt teguk air hahahhaha...


ok ni gambar kak mek google.. tak tau diorang masih follow rate ni lagi ke tak.. time ni ade breakfast.. skang non hadoo huhu...

Jangan beria-ria feeling2 nk breakfast kat hotel k, hotel bajet je pom kikikiki...



Cantil bantal tu, beli kat kaison ke?? hahahhahaha





Malam...........






Lobi hotel............



yg ni gambo masa nk kuar mkn lunch... jap agi citer psl lunch hokkeh..



ade disediakan air mineral, coffee 3 in 1 & kettle utk masak air. Hair dryer pun ade...


Terlambat snap, dah kena simbah air kat zara hahahhaa


Puas mandi........... not bad






View dari bilik, nampak cafe mawaddah kat bwh... if naik fly over tu jln nak ke klebang & limbongan.. dah hafal dah hahaha..tq waze!!

Berhampiran dengan hotel ni, kak mek ternampak hotel fantasy, hotel sweet memories, hotel balik pulau... itu antara hotel yg kak mek penah tgk review sblm nak ke sini... pendek kata Melaka ni penuh dgn hotel... tak susah pun cari hotel, area plaza mahkota ni mmg penuh dgn hotel... cuma ko kena pandai pilih jekkk.. :)



nih time nak cek out...


abah maa menunggu di ruang lobi



pak cik merah senyum je



nak jugakkkk...abah jd mangsa kena snap pic kak mek haahhaa


nampak abah di sebalik cermin haha


si kecik tukang heret luggage


 byeee... kenangan manis di Hotel Euro Rich... bersih, not bad


Parking dpn hotel...........



Model of the day.. mcm biasa la hehe




So, dah penat kak mek review ni, jangan lupa cek in sini k. Berjalan kaki je nak ke Menara Taming sari dan kawasan-kawasan sekitar bandar hilir... amboi kemain suruh org berjalan kaki, yg ko ni nape tak pergi je panjat menara taming sari tu.. kata boleh berjalan kaki hahhahahaha...berpeluh jugak woiii! Kedai Asam Pedas yg fofularrr tu pun kat area niii...

Untuk pengetahuan sabtu malam ade uptown kat area hotel ni... tak larat nk jalan oiii, balik hotel je tido kuikui...

EURO RICH HOTEL MELAKA
Jalan PM 13, Plaza Mahkota,
75000 Melaka.


Till  then,
mekda
don't mess with melaka















Labels: , , ,
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...